Tårer ved Ararat (norweg. Übersetzung)

01.06.2020

Winfried K. Dallmann: Tårer ved Ararat. En reise til folkemordets åsteder - 60 år etter. Eget forlag, 2020. 13,5x21,5 cm, soft cover, 195 sider, 4 fargekart. ISBN: 978-82-692023-0-4

Siehe auch / Se også: https://taarervedararat.webnode.com/ 

Erhältlich über den Verfasser/Kan kjøpes hos forfatteren: grizzly.wkd[AT]gmail.com
Preis/pris: NOK 100.-

Araratfjellet, som armenerne kaller Masis, står som en søyle mellom Vest- og Øst-Armenia, det tapte og det gjenvunne hjemlandet. Det er blitt et symbol for lidelsen til et folk som gjennom utallige århundrer ikke har funnet fred.

Sommeren 1976 reiste forfatteren som eventyrlysten tjueåring gjennom Øst-Tyrkia for å søke etter spor til folkemordet og for å få et inntrykk av situasjonen for de få gjenværende armenerne. Hendelsene lå da omtrent seksti år tilbake.

I mellomtiden har det gått nye førti år. Tyskland har endelig anerkjent folkemordet som sådan i 2016, mens Tyrkia fortsatt benekter det. Flere ganger siden har det vært politisk uro i Tyrkia. Temaet 'minoriteter i landet' aktualiseres hver gang, også i dag. Burde vi ikke kunne lære av fortiden, slik at vi kan forhindre at lignende ting skjer i fremtiden?

Denne boka er et øyeblikksbilde fra nyere historie, i form av en reisedagbok med dokumenterte glimt fra folkemordet og en oversikt over de daværende forholdene. Et oppdaterende forord og senere kommentarer knytter innholdet opp mot nåtiden.

Innhold

Forord
Opprinnelig forord (1991)

Reisen (1976)
1. Oppstart
2. Gjennom vestlige Tyrkia
3. Kilikia og Antiokia
4. Ved randen av Den syriske ørken
5. I Vest-Armenias hjerte
6. Hjemkomst

Iskuhi (Refleksjon, 1987)
1. Spredt for alle vinder
2. Porten til Vesten
3. Død før vi ble født
4. Den onde sirkelen
5. Håp

Nye tårer (1989)

Takk

APPENDIKS:
Anmerkning til konflikten om Nagorno-Karabakh (2018)
Uttale og rettskriving av fremmedspråklige tekster og navn
Ordforklaringer
Kildefortegnelse
Litteraturfortegnelse

KART